fbpx

Sikeres települések

PÁLYÁZAT

Sikeres pályán Hajdúbagos

Hajdúbagos – 2020.07.21.

 

Komoly pályázati sikereket tudhat magáénak Hajdúbagos Község Önkormányzata. A hajdú-bihari település a 2019-es, és a 2020-as évben is sikerrel pályázott a Magyar Falu program több, meghirdetett pályázati felhívására, valamint újabb TOP-os pályázatot nyert, bölcsőde bővítésére is. Jelenleg is több benyújtott támogatási kérelmük vár elbírálásra. Pályázati szempontból, Hajdúbagos igazi sikertörténetnek nevezhető…

 

Az elmúlt bő egy éves időszak, pályázati szempontból egyedülállónak mondható a kistelepülés életében. A múlt év nyarán, az MFP-NHI / 2019 kódszámú Helyi Identitástudat erősítése alprogramon, 5.959.800, -Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a falu, 100% -os támogatási intenzitás mellett. Az elnyert forrásból, a szeptemberi falunap programköltségeit, hangtechnikai eszközök beszerzését, valamint egy közösségi előadóterem felújítását, festését, nyílászárók cseréjét finanszírozhatták.  A projekt sikerrel valósult meg!

2019. őszén újabb sikert könyvelhetett el a település! Az önkormányzati tulajdonú utak felújítása című, MFP-ÖTU / 2019 kódszámú felhívásra, Hajdúbagos Község Önkormányzata 21.878.568, -Ft, szintén vissza nem térítendő támogatást nyert, ugyancsak 100% -os támogatási intenzitás mellett. A jelentős összegből, a település belterületi útjait újítják fel, fejlesztik. Júliusban – napokon belül – el is indulnak a munkálatok  tudtuk meg Szabó Lukács polgármestertől!

Mindkét pályázatot társaságunk írta és menedzseli!

Emellett karbantartáshoz szükséges gépek beszerzésére is, több millió forintot nyert 2019 őszén Hajdúbagos.

“Idén áprilisban jött a jó hír, miszerint a TOP-1.4.1-HB1 konstrukció keretében, 22,5 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatást nyert a település, a már meglévő Óvoda és Mini Bölcsőde, további feljesztésére. A nyertes pályázat keretében egy második, 7 fős csoportszoba épül meg, valamint játékok, berendezési és használati eszközök beszerzésére is lehetőségünk nyílik.” – mondta el, a méltán büszke polgármester. Az építkezés várhatóan, már idén augusztusban meg is kezdődik!

Aztán júniusban újabb örömhírt kaptunk – folytatta a sort Szabó Lukács, ugyanis az MFP-AEE/2020 orvosi eszközbeszerzést célzó “magyar falus pályázaton” több, mint 1,5 millió Ft-ot nyertünk ismét. A pénzből a fogorvosi, háziorvosi praxisok és a védőnői szolgálat fejlődik, hiszen közel 25 db eszközt, műszert vásárolhatunk. A beszerzés a napokban be is fejeződik.

De jelenleg is több támogatási kérelem vár elbírálásra, hiszen játszótér-fejlesztésre is pályázott a falu, és a napokban került benyújtásra egy közel 24 millió forintos projekt, melyből az óvoda szomszédságában egy többfunkciós műfüves sportpálya kerülhet majd kialakításra. 

A Magyar Falu Civil Alap programjaiban is részt kíván venni a település – civil szervezetei révén – hiszen a Hajdúbagosért Közalapítvány “Civil Ház” kialakítására, a Bagosi Hagyományőrző Egyesület szakmai programok megvalósítására, a Hajdúbagosi Sportegyesület pedig kültéri kondigépek vásárlására pályázik, természetesen a Géniusz Plusz szakmai segítségével.

De folytathatjuk a sort, ugyanis a Falugondnoki szolgálat részére – ismét Magyar Falu-s forrásból – 8 személyes mikrobusz vásárlására pályázik az Önkormányzat, valamint a nyár folyamán – egy új, vissza nem térítendő konstrukció keretében – új piaccsarnok építésére is támogatási kérelmet fognak benyújtani, és ez a beruházás elérheti, az akár 100 millió forintot is! Mindez természetesen, vissza nem térítendő forrásokból!!!

Mint látható, a környékbeli települések között is élen jár Hajdúbagos, hiszen nem csak pályázik, de a legtöbb esetben nyer is!

Szabó Lukács kiemelte, hogy a pályázati fejlesztéseket a jövőben is folytatni kívánják, a Magyar Falu-s pályázatok keretein belül is, de emellett minden olyan támogatási lehetőségre nyitottak, amivel még tovább lehet építeni, szépíteni, fejleszteni a települést, a falu lakosságának megelégedésére. 

És a sikeres projektek híre már túljutott a megyehatáron is, hiszen Gyopáros Alpár kormánybiztos úr – A Modern Települések Program kormányzati felelőse – örömmel fogadta el Szabó Lukács meghívását, és még ezen a nyáron Hajdúbagosra látogat, hogy személyesen is gratulálhasson a példa nélküli fejlesztésekhez! 

De természetesen itt a megyében is felfigyeltek a sikerekre, hiszen a napokban, az FM90 Campus Rádió szerkesztőnője, Gábor-Vígh Vanda készített egy hosszabb rádióinterjút, a falu első emberével.

Tehát, ha valaki Hajdúbagos nevét a megszokottnál egy kicsit gyakrabban hallja mostanság, ne lepődjön meg, főleg, ha azt nyertes projektekkel, sikeres pályázatokkal, stabil pénzügyi gazdálkodással hozzák összefüggésbe. És a fejlődés nem áll meg, hiszen ha tapasztalt, menedzserszemléletű, kompromisszumkész vezető áll egy település élén, a tartós siker adta eredmények, “elkerülhetetlenek”!!!

Büszkék vagyunk rá, hogy Hajdúbagos Község Önkormányzata jó ideje, a Géniusz Plusz csapatára bízza pályázatait, hiszen így már a korábbi önerős projekteken túl, – (számtalan saját forrásos beruházás valósult már meg eddig is a faluban, elég, ha csak az új Községháza épületére, vagy a falu ravatalozójára gondolunk, melynek csodájára járnak megyeszerte… – a szerk.) – folyamatosan támaszkodhat a falu, a vissza nem térítendő támogatásokra is.

Így is lehet csinálni! Büszkék vagyunk önkormányzati partnerünkre, és számunkra is öröm, hogy ezekben a sikerekben a Géniusz Plusz Marketing és Innováció Kft is közreműködhet, és ez a együttműködés természetesen, ezután is folytatódik!                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                       Juhász-Szabó Balázs

Facebook megosztás